Ваші кулінарні шедеври
Ваші кулінарні шедеври
Спагетті з тунцем, сиром і гострим соусом.
Це саме те блюдо з якого ви впевнено можете розпочинати свій шлях у кухарське мистецтво. Батьківщина його Італія, але інгредієнти, крім тунця і оливкової олії, годяться українські. Так що ціна його доступна кожному.
Мінімум часу, максимум смаку. Ситне, але легке блюдо завдяки гострого соусу. Прекрасно поєднується з вином. Зовнішній вигляд і смак страви багатий. Воно буде високо оцінено друзям і близькими якщо ви його приготуєте як вдома, так і в умовах кемпінгу.
Інгредієнти страви для більшої ясності і простоти приготування можна розділити на три частини:
1. Основа: спагеті, тільки твердих сортів, беремо з розрахунку 100 гр. на людину.
2. Соус: дрібно порізаний часник, гострий перець (будь-який, але головне в міру гострий), петрушка, і оливкове масло другого віджиму, щоб не було гіркоти.
3. Заправка: консервований тунець для салатів, зазвичай одна 185 гр. банку на двох, твердий сир(Шостка "Шостка"), з розрахунку 100 гр. на людину.
А тепер власне готуємо.
Основа:
- варим спагетти минут 5-7, на вкус еще твердоватым снимаем его с плиты и отставляем на 3-5 минут доходить в кастрюле.
Соус:
- выливаем в сотейник оливковое масло, из расчета 50 грамм на двоих. Соуса много не бывает, но как минимум: петрушки берем из расчета 50 грамм на человека, чеснок - средняя головка на человека, перец - исходя из его остроты и ваших предпочтений. Пассируете соус 3-5 минут на среднем огне пока доходит спагетти.
Заправка:
- открываем консервированный тунец.
- в блендере или на терке мелко натираем сыр.
Спагетті викладаємо на широкі тарілки з невеликою гіркою посередині, рівномірно поливаємо соусом (кількість за смаком), посипаємо тунцем і повністю засипаємо зверху сиром(черговість на Ваш смак).
Voilà! Ваш chef-d œuvre готовий! Його чудово подавати як в жарку погоду з червоним охолодженим вином, в холодну як з вином так і з більш міцними напоями. Алкоголь п'ється трохи згодом після початку дегустації страви. Bon appétit!